Vestre åpner Fjernvarmedagene Urban Energi

21. oktober 2022
Vi håper på action når næringsminister Jan Christain Vestre (Ap) åpner Fjernvarmedagene Urban Energi 2022!
Nå blir det action, sa næringsminister Jan Christian Vestre om noen av oppgavene han fikk i fanget da han entret regjeringslokalene ifjor.
Statsrådens engasjement og pågangsmot i veien mot det grønne skiftet har vi bitt oss merke i.
– Derfor veldig glade for at akkurat Vestre har takket ja til å åpne Fjernvarmedagene 2022, sier Oda Gipling, næriningspolitisk seniorrådgiver i Norsk Fjernvarme.

I forslaget til statsbudsjett for 2023 løfter regjeringen behovet for å skape et bedre samspill mellom kraft- og fjernvarmenett. Samtidig ble fjernvarmen tatt inn i strømstøtteordningen for bedriftene.
– Et politisk grep som viser regjeringens forståelse av viktigheten for energifleksible løsninger som avlaster strømnettet, sier Gipling.
Forslag til statsbudsjett for 2023 viser også noen gode intensjoner om mer bruk av fjernvarme, mer energifleksible bygg og insentiver til å konvertere til vannbåren varme.
– Nå mangler vi bare noen konkrete energipolitiske grep som vi kanskje får høre mer om fra næringsministeren på Fjernvarmedagene Urban Energi, sier Gipling.

Jan Christian Vestre er ikke bare toppolitiker. Han er utdannet jurist og tok over familiebedriften som 26 åring, og det med stor suksess.
– Vi ser frem til å ta i mot statsråden 7. november og vi håper på mye action fra Næringsdepartementet i tiden framover, smiler Gipling.
Icon Del på Facebook
Icon Del på Twitter